Green Protein Alliance

Op 7 juli 2016 ging de Green Protein Alliance (GPA) van start in de New World Campus in Den Haag. Dit unieke samenwerkingsverband van koplopers in de voedingsbranche wil de consumptie van plantaardige proteïne een flinke impuls geven.

Consumenten moeten straks nog makkelijker kiezen voor bekende en nieuwe smakelijke producten met plantaardige proteïne. Een heldere boodschap over de voordelen helpt daarbij. De ambitie is een markt waarin producten met plantaardige proteïne een vanzelfsprekende keuze zijn.

De Founding Members van de Green Protein Alliance zijn onder meer: Albert Heijn, Bonduelle, BOON, GoodBite, HAK, Marley Spoon, Rechtstreex, RotterZwam, The Dutch Weed Burger, ValkVers – De Cantharel, Vegafit, Vivera, en daarnaast Natuur & Milieu en Het Planeet. Ze krijgen steun van het Ministerie van Economische Zaken en hebben als kennispartners het Voedingscentrum en Milieu Centraal.

De initiatiefnemers van de Green Protein Alliance zijn DuurzaamDoor (RVO.nl), NewForesight en Het Planeet in samenwerking met het Platform Voedseltransitie. Door samen te werken en stimuleren van koplopers in de markt jagen ze de transitie in de markt aan.

Voor meer informatie: klik hier.

Kadans Community

Weten of Kadans, of iemand in de Kadans Community, zoals een van de Kadans huurders of partners u kan helpen of inspireren? Wij verbinden graag!