KWS Vegetables

KWS is van oorsprong een Duitse plantenveredelingsbedrijf, en is met een omzet van 1,5 miljard euro het vierde veredelingsbedrijf ter wereld. KWS is groot geworden met zaden van granen, suikerbieten en mais, maar richt zich nu ook op de snelgroeiende markt voor groentezaden. KWS Vegetables ontwikkelt nieuwe rassen in tomaat, paprika, komkommer, meloen en watermeloen. Het bedrijf richt zich op groeimarkten als Latijns-Amerika, Zuid-Europa, India en China. KWS had voor de komst naar Wageningen al projecten met WUR op het gebied van de landbouwgewassen, maar wil nu ook op groentegebied samenwerken.

KWS Vegetables heeft zijn kantoor in Plus Ultra II. Daarnaast heeft KWS Vegetables een veredelingsbedrijf in Andijk (NL) en Noceta (IT) gekocht en reeds proefstations opgezet in landen als Spanje, Turkije en Brazilië. Voor Italië, India, China en Mexico worden voorbereidingen gemaakt. Op de Wageningse campus werken op dit moment 12 medewerkers, maar er zijn vergevorderde plannen om een eigen onderzoekslab in te richten.

Voor meer informatie over KWS, bezoek de website.

Kadans Community

Weten of Kadans, of iemand in de Kadans Community, zoals een van de Kadans huurders of partners u kan helpen of inspireren? Wij verbinden graag!