AUTOMOTIVE CAMPUS

INTERNATIONALE HOTSPOT VOOR SMART MOBILITY

Automotive Campus

De Automotive Campus Helmond is gelegen in de Brainport Regio en is de nationale en internationale hotspot en ontmoetingsplek voor Automotive bedrijven. Maar ook voor bedrijven werkzaam in andere onderwerpen van de mobiliteitstechnologie, zoals Green en Smart Mobility.

Dagelijks werken meer dan 1250 mensen, waaronder zo’n 600 studenten, aan de mobiliteitsoplossingen van de toekomst. Dit doen zij binnen toonaangevende bedrijven, kennisinstituten, innovatieve startups en onderwijsinstellingen.

De Automotive Campus is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het treinstation Helmond ligt op 15 minuten loopafstand. Elk half uur gaat er een lijnbus naar de campus. Ook is de Automotive Campus bereikbaar via de A67 vanuit Venlo of de A270 vanuit Eindhoven.

Facts & figures

 • 1 Gebouw van Kadans
 • 65+ Bedrijven

 • 600 Studenten

 • 1.250 Medewerkers

Internationale hotspot voor Smart Mobility

Brainport regio

De Automotive Campus is gelegen in de Brainport Regio Eindhoven. Dit is een innovatief ecosysteem in Zuidoost-Brabant met een sterke nadruk op de hightech maakindustrie. De Brainport-regio bestaat uit 21 gemeenten. Iedere dag werken bedrijven, onderwijs- en kennisinstellingen, en overheden binnen dit ecosysteem samen. Op deze manier ontstaan een ketensamenwerking, open innovatie en allianties. Stichting Brainport en de economische ontwikkelingsmaatschappij Brainport Development versterken en ondersteunen deze samenwerkingen.

Innovatie en kennisdeling

Samenwerking en kennisdeling staan centraal op de Automotive Campus. Door samenwerkingsverbanden kunnen ideeën sneller worden omgezet in de technologieën van de toekomst.

Ook voor studenten is de Automotive Campus een interessante plek. Op het gebied van onderwijs is de campus uniek, geen enkele andere campus in Nederland heeft namelijk naast wereldspelers en een hypermoderne testomgeving ook onderwijs op vele niveaus. De Automotive Campus is namelijk de thuisbasis van meer dan 150 verschillende trainingen en cursussen van Innovam. Zo draagt de campus ook bij aan het principe leven lang leren.

Historie

Volvo nam in de jaren zeventig de personenwagenproductie van DAF over en vestigde zich in Helmond. In 2003 voegde TNO Automotive zich op de campus toe. Dit bleek een overtuigende factor te zijn voor andere organisaties. Na een groei van het bedrijventerrein werd sinds 2008 bewust ingezet op de samenwerking en open innovatie door gezamenlijke ambities vast te stellen.

Spaces op de Automotive Campus

In de buurt

Laatste nieuws uit de Kadans Community

Interesse?

  VOORNAAM *

  ACHTERNAAM *

  E-MAIL ADRES *

  TELEFOONNUMMER

  ONDERWERP

  LOCATIE*

  BERICHT