Loading...

Nieuw multi-tenant gebouw op Zernike Campus Groningen

PLVS VLTRA GRONINGEN

Flexibele opties voor start-ups en groeiende innovatieve ondernemingen

Community

Een inspirerende plek voor ondernemers die samen met Kadans Science Partner willen bouwen aan een sterke community.

Inspirerende ontmoetingen

Plus Ultra stimuleert ontmoetingen, samenwerkingen en kennisdeling tussen ondernemers in de kennisintensieve sector.

Lees meer

Shared facilities

Op maat gemaakte ruimten en gedeelde faciliteiten ter ondersteuning van het ecosysteem.

Unieke expertise

Volledig op maat gemaakte kantoren en laboratoria met daarnaast ook gedeelde faciliteiten om ontmoetingen te stimuleren.

Lees meer

Campuslocatie

Unieke locatie op Campus Groningen, het centrum voor innovatie, onderzoek en bedrijvigheid in Noord-Nederland

Zernike Campus

Dé plek voor start-ups, ondernemingen en onderzoeksinstituten op het gebied van energie, technologie en duurzaamheid. Het innovatieve centrum van Noord-Nederland.

Lees meer

Community

Campus Groningen krijgt een nieuwe impuls als bolwerk van kennis, onderzoek en innovatie. Er komt een hypermodern gebouw voor honderden werknemers bij. Kadans Science Partner ontwikkelt het nieuwe ‘Plus Ultra Groningen’ op de Zernike Campus. ‘Plus Ultra’ betekent “steeds verder”, als verwijzing naar de gedrevenheid om te blijven innoveren en verbeteren. Met een divers scala aan kantoren, laboratoria, testfaciliteiten, vergaderruimtes en ontmoetingsplekken
faciliteert deze nieuwbouw de vorming van een sterke community tussen alle ‘bewoners’. Een community waar u als nieuwe bewoner deel van kan uitmaken. Onderzoek en innovatie op het gebied van energie, technologie en duurzaamheid wordt dé verbindende kracht tussen alle gebruikers.

0
VIERKANTE METER
0
PARKEERPLAATSEN
0
VERDIEPINGEN

Shared facilities

De kracht van een multi-tenant gebouw is onder andere het delen van faciliteiten. Alle faciliteiten in het gebouw worden dan ook zo veel mogelijk voor alle gebruikers ter beschikking gesteld. Van de entree met receptie en lunchzone tot informele zitjes, vergaderruimten en pantry’s op alle verdiepingen. Iedere huurder huurt naar rato van zijn ‘dedicated’ metrage ten opzichte van het totaal, een aandeel van de algemene ruimten. Uiteraard zijn de eigen gehuurde ruimte goed fysiek af te scheiden van de openbaar toegankelijke ruimten. Om het daglicht tot diep in alle ruimtes toe te laten wordt in het midden een groot atrium aangebracht. Dit atrium vormt het kloppend hart van het gebouw en versterkt de belevingskwaliteit voor alle gebruikers en bezoekers van Plus Ultra Groningen.

Plus Ultra Groningen: meer dan alleen huisvesting

Bovenop de op maat gemaakte huisvesting biedt Kadans ook diverse ecosysteem services. Deze services worden aangeboden bovenop het normale vastgoedbeheer en de technische services. Door deze extra ecosysteem services aan te bieden, optimaliseert Kadans het succes van uw organisatie.

Een aantal voorbeelden van onze ecosysteem services zijn:

 • Toegang tot een uitgebreid netwerk van innovatieve commerciële bedrijven en gerenommeerde kennis- en onderzoeksinstituten op science parks en campussen door heel Europa
 • Toegang tot internationale business
 • Toegang tot community events op de campus
 • Toegang tot carrière events
 • Toegang tot meerdere business services, zoals intellectueel eigendom services, juridische services, human resource services en marketing & communicatie services
 • Toegang tot incubator en accelerator programma’s
 • Toegang tot kapitaal
 • Toegang tot vergaderfaciliteiten
 • Toegang tot kantoor- en laboratoriumontwerp en ontwikkelsupport

Duurzaamheid

BREEAM

Het gebouw wordt met een hoge duurzaamheidsambitie ontwikkeld. Die ambitie is vertaald naar praktische en zinvolle maatregelen. Zo voorziet een ruim PV-panelendak het gebouw van elektrische energie en verwarming en koeling wordt geregeld vanuit warmtepompen, zodat een gasaansluiting niet meer nodig is. Verder draagt de flexibiliteit van het gebouw bij aan het circulaire gedachtengoed en de toekomstbestendigheid. Met de duurzaamheidsmaatregelen die worden getroffen wordt gestreefd naar een BREEAM-NL Excellent certificering.

Volg de bouw live

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy Statement.
I Accept

Campus Groningen

Zernike Campus is één van de twee locaties van Campus Groningen. Campus Groningen is het centrum voor innovatie, onderzoek en bedrijvigheid in Noord-Nederland. Campus Groningen is een van de grotere en belangrijke campussen van Nederland met bijna 200 bedrijven, drie kennisinstellingen (RUG, UMCG en Hanzehogeschool), ruim 45.000 studenten en opgeteld ruim 20.000 banen.

Campus Groningen is een van de oudste campussen in Nederland. Zernike Campus is eind jaren ‘60 van de vorige eeuw ontstaan aan de noordelijke rand van de stad Groningen. De eerste gebouwen op de campus waren voor onderzoek en onderwijs in natuurwetenschappen en techniek van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Vervolgens vestigde er kennisintensieve bedrijven en spin offs van de universiteit. Zo ontstond een ecosysteem voor intensieve publiek private samenwerking met kennisinstellingen, tal van bedrijven en voorzieningen zoals het Innolab Chemie Groningen en het Zernike NanoLab Groningen. De Zernike Campus heeft een duidelijk profiel met focus op energie, chemie, life sciences en big data. Voor de circa 150 bedrijven vormen de hightech faciliteiten en de samenwerkingsmogelijkheden een uitstekende voedingsbodem voor hun producten en diensten.

Campus Groningen is in nog geen zes jaar tijd uitgegroeid van startende campus tot een van de grootste volwassen campussen van nationaal belang in 2018. Daarnaast is Campus Groningen de snelst groeiende campus in Nederland en de op een na grootste campus qua totale werkgelegenheid.

Laatste nieuws over Plus Ultra Groningen

Contactpersoon Plus Ultra Groningen

Wilt u meer weten over de mogelijkheden in Plus Ultra Groningen? Vul dan het onderstaande contactformulier in of neem direct contact op met:

Johan van Gerven     M: +31 (0)6 53582847     T: +31 (0)411 625 625     E: j.gerven@kadans.com

INTERESSE?

Neem contact met ons op voor meer informatie of een bezichtiging.

  VOORNAAM *
  ACHTERNAAM *
  E-MAIL ADRES *
  TELEFOONNUMMER

  ONDERWERP

  LOCATIE*

  BERICHT