Loading...

Welkom op het Leiden Bio Science Park

PLVS VLTRA

Efficiënte en flexibele opties voor start-ups en groeiende innovatieve ondernemingen

Community

Een inspirerende plek voor ondernemers die samen met Kadans Science Partner willen bouwen aan een sterke community.

Inspirerende ontmoetingen

Plus Ultra stimuleert ontmoetingen, samenwerkingen en kennisdeling tussen ondernemers die zich actief bezighouden met life sciences en health. Lees meer

Faciliteiten

Op maat gemaakte faciliteiten voor iedere onderneming. Vrij indeelbare ruimtes en op maat gemaakte laboratoria, ondersteund door Kadans Science Partner.

Unieke expertise

Laboratoria, cleanrooms, pilot plants in combinatie met kantoren.  Kadans Science Partner kan met haar expertise en jarenlange ervaring iedere onderneming helpen bij het inrichten van de perfecte onderzoeksruimten.

Lees meer

Unieke locatie

Unieke zichtlocatie aan de entree van het Leiden Bio Science Park, het nieuwe centrum en kloppend hart van het park.

Leiden Bio Science Park

Dé plek voor start-ups, ondernemingen en onderzoeksinstituten die zich richten op life sciences & health. Nabij een centraal plein, horecavoorzieningen en plek voor wonen en leisure.

Lees meer

Verbinding

Plus Ultra biedt bedrijven de kans te groeien op een prominente zichtlocatie op Leiden Bio Science Park. De community draait volledig om life sciences en health en het gebouw dient als centrale ontmoetingspunt van het bedrijfsleven op de het science park. Plus Ultra zal een grote groep ondernemende bedrijven, starters en kennisinstellingen samenbrengen. Een gebouw met een levendig centrum in het entreegebied van Leiden Bio Science Park. De gedeelde faciliteiten dragen bij aan het stimuleren van ontmoeting tussen de verschillende huurders.

0
VIERKANTE METER
0
PARKEERPLAATSEN
0
ORGANISATIES OP HET PARK

Faciliteiten

Het gebouw biedt een hoge mate van flexibiliteit. De gang rond het atrium ligt vast, maar verder zijn de verdiepingen vrij in te delen. Op elke verdieping kunnen zowel kantoorruimtes als laboratoria worden ingericht. Het gebouw is bedoeld als het centrale ontmoetingspunt van het bedrijfsleven op het Leiden Bio Science Park. Op de eerste verdieping is de hoofdentree. Bezoekers komen hier aan en kunnen zich melden bij een receptiebalie. Het atrium biedt ruimte voor lunch, flexwerken, ontmoeten en het vieren van successen. Er is een restaurant en koffiebar aanwezig en ook de vergaderfaciliteiten zijn hier gesitueerd. Op de begane grond zijn 70 parkeerplekken voor auto’s beschikbaar en 192 voor fietsen. Daarvan is een deel ingericht voor elektrische voertuigen. Voor de fietsende werknemers zijn verder douches en kleedkamers aanwezig.

De generieke structuur van het gebouw zorgt dat het goed past binnen het stedelijk ontwerp. De plots naast Plus Ultra kunnen makkelijk aansluiten op deze structuur waardoor één geheel kan ontstaan langs de Kop van Leeuwenhoek.

Plus Ultra Leiden: meer dan alleen huisvesting

Bovenop de op maat gemaakte huisvesting biedt Kadans ook diverse ecosysteem services. Deze services worden aangeboden bovenop het normale vastgoedbeheer en de technische services. Door deze extra ecosysteem services aan te bieden, optimaliseert Kadans het succes van uw organisatie.

Een aantal voorbeelden van onze ecosysteem services zijn:

 • Toegang tot een uitgebreid netwerk van innovatieve commerciële bedrijven en gerenommeerde kennis- en onderzoeksinstituten op science parks en campussen door heel Europa
 • Toegang tot netwerkorganisaties binnen de life sciences en health sector
 • Toegang tot internationale business
 • Toegang tot netwerkbijeenkomsten voor de life sciences en health sector
 • Toegang tot community events op de campus
 • Toegang tot carrière events
 • Toegang tot gedeelde lab faciliteiten
 • Toegang tot lab instrumenten
 • Toegang tot meerdere business services, zoals intellectueel eigendom services, juridische services, human resource services en marketing & communicatie services
 • Toegang tot incubator en accelerator programma’s
 • Toegang tot kapitaal
 • Toegang tot vergaderfaciliteiten
 • Toegang tot kantoor- en laboratoriumontwerp en ontwikkelsupport

Duurzaamheid

Het gebouw wordt met een hoge duurzaamheidsambitie ontwikkeld. Die ambitie is vertaald naar praktische en zinvolle maatregelen. Zo voorziet een ruim PV-panelendak het gebouw van elektrische energie en verwarming en koeling wordt geregeld vanuit warmtepompen, zodat een gasaansluiting niet meer nodig is. Verder draagt de flexibiliteit van het gebouw bij aan het circulaire gedachtengoed en de toekomstbestendigheid. Met de duurzaamheidsmaatregelen die worden getroffen wordt gestreefd naar een BREEAM-NL Excellent certificering.

Leiden Bio Science Park

Het Leiden Bio Science Park is het grootste kenniscluster van Nederland op het gebied van life sciences & health en staat ook internationaal goed aangeschreven. Het park huisvest 180 bedrijven en instellingen en groeit in hoog tempo. Op het moment werken er 18.000 medewerkers op het park, naar verwachting groeit dit aantal naar 27.000 in 2025. Op het Leiden Bio Science Park is onderwijs van verschillende niveaus gevestigd. Zo heeft de Universiteit van Leiden er diverse faculteiten ondergebracht, maar is ook de Hogeschool Leiden en MBO Rijnland aanwezig. Daarnaast is het academische ziekenhuis LUMC hier gevestigd en zo ook diverse biotech bedrijven zoals Galapagos en Johnson & Johnson.

Het multi-tenant gebouw Plus Ultra zal worden gerealiseerd op de Kop van Leeuwenhoek, aan de Emmy Noetherweg 2. Dit is in het entree gebied van het park. Het gebied zal het nieuwe centrum van het park worden. Er komt een centraal plein, horecavoorzieningen en plek voor wonen en leisure. De huisvesting zal zich richten op gebruikers van het park zoals expats, PhD kandidaten, professors en conferentie bezoekers. Verder zal het entree gebied worden voorzien van een ruime parkeergarage voor bezoekers van het park. Ook medewerkers van Plus Ultra kunnen hier additionele parkeerplekken huren.

Het Leiden Bio Science Park, en daarmee Plus Ultra, is zeer goed te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. Station Leiden Centraal ligt naast het park en er zijn diverse bushaltes verspreid over het park. Verder ligt het park naast een oprit van de A44 van Nieuw-Vennep naar Den Haag.

Laatste nieuws over Leiden Bio Science Park

Contactpersoon Plus Ultra Leiden

Wilt u meer weten over de mogelijkheden in Plus Ultra op Leiden Bio Science Park? Vul dan het onderstaande contactformulier in of neem direct contact op met:

Rob van Overbeek     M: +31 (0)6 46067411    T: +31 (0)411 625 625     E: r.overbeek@kadans.com

INTERESSE?

Neem contact met ons op voor meer informatie of een bezichtiging.

  VOORNAAM *
  ACHTERNAAM *
  E-MAIL ADRES *
  TELEFOONNUMMER

  ONDERWERP

  LOCATIE*

  BERICHT